loading

Spoštovani!

 

Trenutno v Sloveniji veljajo izredne razmere in so naši prodajni saloni zaprti, kot določeno z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 25/2020, z dne 15. 3. 2020), vendar smo za nujna popravila za vas tukaj! V takih primerih servisne delavnice delujejo še naprej, z namenom da poskrbimo za vašo mobilnost in varnost na cesti, kontaktirate pa nas lahko na spodaj navedene kontakte:

 

e-pošta: info@ac-celeia.si

telefon: 03/42-54-600 (Celje) in 03/89-71-460 (Velenje)

 

Navajamo pa vam tudi nekaj najpogostejših vprašanj, ki bodo morda pomagala pri vaši odločitvi za kontaktiranje:

Pokvaril se mi je avtomobil in ga nujno potrebujem za prevoz do službe. Ali so servisi in popravila vozil možna?

Ker je javni prevoz začasno prepovedan, so avtomehanične in servisne storitve nujno potrebne, zato se te storitve še naprej izvajajo. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je izdal priporočila glede omejitev števila potrošnikov, ki so lahko hkrati v poslovnem prostoru, v katerem se ponuja in prodaja blago in storitve, in sicer naj posamezen poslovni prostor zagotavlja 20 m2 površine na posamezno stranko, v kolikor je v poslovnem prostoru naenkrat prisotnih več strank, kar bo spoštovano, ko boste pripeljali vozilo.

V primeru, da je vaše vozilo v garanciji Opel (vključno z dodatnim jamstvom Opel FlexCare) in potrebuje garancijsko popravilo ali redno načrtovano vzdrževanje ali je treba opraviti drugo popravilo, medtem ko so Opel servisi zaprti, ali pa osebno ne želite obiskati svojega pooblaščenega Opel serviserja v času posebnih ukrepov za pandemijo COVID-19, svetujemo naslednje:

•    Najprej obiščite spletno mesto vašega Opel pooblaščenega serviserja, kjer najdete najnovejše informacije o dejanskem delovnem času in o tem, ali lahko njihova delavnica stranke sprejme. Pooblaščeni Opel serviserji so dosegljivi prek telefona in na voljo po e-pošti, tudi ko so zaprti, zato vam priporočamo, da se obrnete na svojega pooblaščenega serviserja, če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete pomoč.

•    Garancijska popravila (vključno z dodatnim jamstvom Opel Flexcare):

Lahko se zgodi, da vaše vozilo potrebuje garancijsko popravilo in garancija ali dodatno jamstvo potečeta, ko vozila pri pooblaščenem serviserju Opel ne boste mogli servisirati zaradi omejitev COVID-19. V tem primeru se obrnite na pooblaščenega serviserja Opel po e-pošti, da bo vaš primer registriral. Navedite VIN, kilometrino in simptom, da bo Opel lahko zagotovil, da vaša prijava pozneje, ko bo vaše vozilo mogoče popraviti v delavnici, ne bo zavrnjena, in sicer ob pogoju, da so izpolnjeni vsi drugi pogoji garancije in dodatnega jamstva. Po ponovnem odprtju vašega pooblaščenega serviserja Opel se dogovorite za obisk v enem tednu in čim prej pridite z vozilom na popravilo.

Nezabeleženi primeri pri pooblaščenem serviserju Opel pred datumom izteka garancijske dobe ali dobe dodatnega jamstva bodo lahko zavrnjeni.

Če narava težave in veljavni zakoni / predpisi omogočajo varno vožnjo vašega vozila, se lahko na lastno odgovornost odločite, da nadaljujete z njegovo uporabo, vendar so morebitni zahtevki za posledične škode izključeni. Če ste v dvomih, priporočamo, da ostanete na varni strani, ne vozite vašega vozila in čim prej poiščete pomoč pri pooblaščenem Opel serviserju.

•    Letno vzdrževanje:

Izvesti bi morali predvideno vzdrževanje vašega vozila na podlagi prevoženih kilometrov ali pretečenega časa, vendar vzdrževalnih del zaradi omejitev COVID-19 ni mogoče izvesti. Na lastno odgovornost se lahko odločite v tem omejenem obdobju še naprej uporabljati svoje vozilo, (razen če drugače ne ureja veljavna zakonodaja) in v tem primeru Opel ne bo zavrnil kasnejših popravil pod garancijo oz. dodatnim jamstvom, ki bi lahko bila povezana z zapoznelim vzdrževanjem, pod pogojem, da so izpolnjeni vsi drugi pogoji garancije oz. dodatnega jamstva.

Glede na čas se dopušča prekoračitev do odprave posebnih predpisov COVID-19; vendar ste se dolžni zatem v enem tednu dogovorili za termin in čim prej obiskati Opel pooblaščeni servisi za izvedbo vzdrževanja.

Na podlagi prevoženih kilometrov se dopušča 10-odstotna prekoračitev (npr. pri servisnem intervalu na 30.000 km do 33.000 km) ali v primeru, da vozilo zahteva predhodno menjavo olja, potem 10% dejansko prevoženih kilometrov od zadnje menjave olja.

Prosimo, da ste kljub vsemu še posebej pozorni na splošno stanje vašega vozila, redno preverjajte nivo olja, in če opazite kakršne koli težave, ki bi lahko ogrozile voznost ali varnost vašega vozila, ga nehajte uporabljati dokler ne dobite pomoči, priporočamo, pri pooblaščenem Opel serviserju.

•    Vsaka druga okvara vašega vozila:

Prosimo, vzpostavite stik z Opel trgovcem, preverite razpoložljivost omejenih storitev pri pooblaščenem Opel serviserju ali če obstajajo posebne razmere pokličite Opel pomoč na cesti (080 88 80).

Med vožnjo se mi je pokvaril avtomobil. Ali se storitve avtovleke izvajajo?

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji med drugim predvideva tudi izjeme od začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev. Te izjeme vključujejo tudi druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja, kar vključuje tudi izvajanje storitev avtovleke in druge pomoči na cesti.

V kratkem mi poteče registracija. Ali bom lahko opravil tehnični pregled vozila in vozilo tudi registriral?

Vlada je začasno prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah, kar je stopilo v veljavo 17.3.2020. Prepoved izvajanja navedenih upravnih postopkov velja do 16. aprila 2020.

Odlok določa, da se veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil in ADR certifikatov za prevoz nevarnega blaga, ki jim zaradi navedene prepovedi poteče veljavnost od uveljavitve tega odloka do 16. aprila 2020, podaljša do 16. maja 2020.

Marca je potrebno zamenjati zimske pnevmatike na avtomobilih. Ali bodo vulkanizerji še odprti?

Ne, saj menjava pnevmatik ni nujna. Opravljanje vulkanizerskih storitev ne predstavlja izjeme od začasne prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom.

 

Upamo, da se bodo razmere čim prej normalizirale in bomo lahko ponovno v polnosti odprli tako prodajne salone kot servisne delavnice.

 

Do takrat pa spoštujmo navodila NIJZ za preprečevanje okužb:

Pri preprečevanju okužbe z novim koronavirusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati splošna priporočila:

·         Skrbno si umivamo roke z milom in vodo, še posebej po kihanju in/ali kašljanju, po potrebi pa tudi uporabimo razkužilo za roke.

·         Upoštevamo higieno kašlja. Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robcem ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava in ne v svojo dlan. Robec nato odvržemo v koš za odpadke.

·         Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.

·         Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

·         V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

 

V kolikor pot ali storitev ni nujna, ostanimo raje doma, saj bomo tako lahko naredili največ za naše zdravje.

 

Ostanite dobro!

 

Avto center Celeia, Celje

AH Jakopec, Velenje

Kontaktirajte nas

* obvezna polja
Vaše osebne podatke bo obdelal ustrezni upravljavec, kot je opisano v Izjavi o zasebnosti.

Več informacij o pravicah glede zasebnosti in podatke za stik z nami najdete tukaj.
Na vrh